Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Babapiskótás krémes sütemény recept

Babapiskótás krémes sütemény recept

A Babapiskótás krémes sütemény hozzávalói:
Tészta:

7 tojás
7 evők. szódavíz
14 evők. cukor
11 evők. liszt
5 dkg darált dió
1/2 cs. sütőpor

Krém:

25 dkg margarin vagy vaj
20 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
4 dl tej
4 evők. liszt

Máz:

10 dkg tortabevonó
12, 5 dkg vaj

Összeállításhoz:

15 dkg babapiskóta
1 dl tej
3 evők. rum


A Babapiskótás krémes sütemény elkészítési módja:
A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a szódavizet és a cukrot, majd tovább verjük keményre. A tojások sárgáját egyesével belekeverjük a masszába, végül a liszt, sütőpor és a dió keverékét fakanállal beleforgatjuk. Egy zsírozott, lisztezett közepes méretű tepsibe simítjuk a tésztát, és mint a piskótát, megsütjük. Közben a krémet elkészítjük, ehhez a tejben megfőzzük a lisztet, hagyjuk kihűlni. A margarint, cukrot, és vaníliás cukrot habosra keverjük, és a kihűlt besameles krémmel összedolgozzuk. A piskótát vízszintesen kettévágjuk, a krém felével megkenjük, erre egy sor babapiskóta jön, amit előzőleg a tej és rum keverékébe megmártunk (ne áztassuk el!), a krém másik fele, végül a piskóta. Csokimázzal vonjuk be a süteményt, ehhez a tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, majd a vajat belekeverjük teljes olvadásig, és a süteményre kenjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A babapiskótás krémes sütemény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook