Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Szeder krémleves recept

Szeder krémleves recept

A Szeder krémleves hozzávalói:
80 dkg szeder
10-15 dkg cukor
1 citrom
1 egész fahéj
5-7 szem egész szegfűszeg
2 dl tejszín
1 evők. liszt


A Szeder krémleves elkészítési módja:
A citrom vékonyra szelt héját, a fahéjat és a szegfűszeget 1 dl vízben addig főzzük, míg felére fő a lé. A szedret megmossuk, lecsöpögtetjük, pár szemet félre teszünk a díszítéshez, a többit lábosba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a fűszeres lét, és annyi vízzel engedjük fel, amennyi bőven ellepi. 20 percig főzzük, majd a liszt tejszín keverékével besűrítjük. Végül fél citrom levével, és ízlés szerint ha szükséges, akkor cukorral ízesítjük. Egy sűrű szitán átöntjük a levest, így lesz krémlevesünk. Jól lehűtve tejszínhabbal és a félre tett szederrel tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A szeder krémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook