Hargittai rakott palacsinta recept
A Hargittai rakott palacsinta hozzávalói:8-10 db vastag, sós palacsinta
maradék pörkölt,
(vagy 25 dkg darált húsból
készített pörkölt)
1-2 egész tojás
ízlés szerint fűszerek
1 pohár tejföl
A Hargittai rakott palacsinta elkészítési módja:
A pörkölt húst ledaráljuk. Beledolgozunk 1-2 egész tojást, még ízlés szerint fűszereket, hogy kenhető masszát kapjunk. A palacsintákat lerakjuk a masszával. A maradék pörkölt-lébe tejfölt keverünk, ezt ráöntjük a palacsintára és forró sütőben átsütjük. Tejfölös-citromos fejes salátát adunk mellé. A fejes salátát megmossuk, négybe vágjuk. Jócskán meglocsoljuk citromlével és tejfölt kanalazunk rá.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. jan. 27. 14:01
A hargittai rakott palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.