Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Hargittai rakott palacsinta recept

Hargittai rakott palacsinta recept

A Hargittai rakott palacsinta hozzávalói:
8-10 db vastag, sós palacsinta
maradék pörkölt,
(vagy 25 dkg darált húsból
készített pörkölt)
1-2 egész tojás
ízlés szerint fűszerek
1 pohár tejföl


A Hargittai rakott palacsinta elkészítési módja:
A pörkölt húst ledaráljuk. Beledolgozunk 1-2 egész tojást, még ízlés szerint fűszereket, hogy kenhető masszát kapjunk. A palacsintákat lerakjuk a masszával. A maradék pörkölt-lébe tejfölt keverünk, ezt ráöntjük a palacsintára és forró sütőben átsütjük. Tejfölös-citromos fejes salátát adunk mellé. A fejes salátát megmossuk, négybe vágjuk. Jócskán meglocsoljuk citromlével és tejfölt kanalazunk rá.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A hargittai rakott palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook