Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kukorica lepény recept

Kukorica lepény recept

A Kukorica lepény hozzávalói:
25 dkg kukoricaliszt
7 dl tej
2 evőkanál zsír
2-3 evőkanál cukor
1 cs vaníliás cukor



A Kukorica lepény elkészítési módja:
A tejet forraljuk fel, öntsük rá a kukoricalisztre, majd jól dolgozzuk össze és letakarva hagyjuk állni néhány órán át, hogy a liszt megduzzadjon. Ezt követően adjuk hozzá az olvasztott zsírt, egy csipetnyi sót, a cukrot és keverjük simára. Egy kisebb tepsit zsírozzunk ki és hintsük meg kukoricaliszttel. Öntsük a masszát a kikent tepsibe, egyenletesen kenjük szét és előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön süssük kb. 25 percig, amíg a teteje világospirosra pirul. Várjuk meg, amíg kihűl, vágjuk fel nagyobb kockákra. Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk. Még finomabb lesz, ha finom lekvárt is rakunk a tetejére, esetleg sütés előtt megszórjuk akár lecsepegtetett befőttel, vagy idénygyümölccsel.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kukorica lepény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook