Gesztenyés haboskrémes sütés nélkül recept
A Gesztenyés haboskrémes sütés nélkül hozzávalói:háztartási keksz
1 liter tej
2 cs. vaníliás (főzős) pudingpor
10 ek cukor
15 dkg vaj
3-4 dl tejszín
1 ek porcukor
25 dkg kész gesztenyemassza
étcsoki
A Gesztenyés haboskrémes sütés nélkül elkészítési módja:
Fogunk egy 30×20-as (vagy nagyjából ekkora) tepsit. Az alját kirakjuk háztartási keksszel. A vaníliás krémhez a tejet 1 dl híján elkezdjük forralni. Addig a 2 cs. pudingport 10 ek cukorral és az 1 dl tejjel csomómentesre keverjük. Folyamatosan kevergetve a forró tejhez öntjük, és sűrűre főzzük. Ha kész, félrehúzzuk a tűzről, és bármily megbotránkoztató is, én hozzádobtam a vajat, és amíg meleg volt a puding, alaposan elkevertem benne. A vaníliás krémet pedig így melegen ráöntöttem a kekszekre, és egyenletesen eloszlattam. Gyorsan kiraktam a tetejét is egy sor keksszel. A gesztenye masszát villával, vagy krumplinyomóval összetörjük. A tejszínt a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a gesztenyét, és ezzel együtt tovább keverjük, hogy egynemű legyen. Rákanalazzuk a második réteg kekszekre, és ezt is elegyengetjük. Csokit forgácsolunk rá, és éjszakára hűtőbe tesszük. Vagy pár órácskára, hogy a keksz megpuhuljon
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2015. jan. 21. 19:23
A gesztenyés haboskrémes sütés nélkül elkészítési módja és hozzávalói.