Gyors diós csigák – kelesztés nélkül recept
A Gyors diós csigák – kelesztés nélkül hozzávalói:25 dkg túró
10 dkg porcukor
5 ek olaj
1 tk vanília kivonat/aroma
csipet só
1 tk sütőpor
25 dkg liszt
0,5 dl tej
Töltelék:
~ 8 dkg vaj
10 dkg darált dió
10 dkg porcukor
1 kk fahéj
A Gyors diós csigák – kelesztés nélkül elkészítési módja:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A túrót a porcukorral elkeverjük. Villával törjük picit össze a túrót, hogy ne legyenek óriás darabok benne. Hozzáadjuk az olajat, a vanília kivonatot, a csipet sót, a tejet, összekeverjük, végül a sütőporral elkevert lisztet is beleszórjuk, és összeállítjuk a tésztát. Ha nagyon ragadna, mehet még hozzá liszt. Fontos, hogy a tészta könnyen nyújtható legyen. Lisztezett felületre tesszük, és téglalap alakúra nyújtjuk. A darált diót a porcukorral és a fahéjjal elkeverjük. A tésztát megkenjük alaposan olvasztott vajjal, rászórjuk egyenletesen a diós keveréket. (Én kicsit kézzel még belenyomkodtam, majd mivel maradt még kevés olvasztott vajam, rácsepegtettem azt is.) A tésztát a hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük, és egyenlő, kb. 1,5 centis szeleteket vágunk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatunk. A meleg sütőbe toljuk, és 20 perc alatt készre sütjük. Isteni finom, a túrótól nagyon puha, lágy lesz a tészta.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2015. jan. 20. 19:07
A gyors diós csigák – kelesztés nélkül elkészítési módja és hozzávalói.