Húsos palacsinta (maradékokból) recept
35 perc
A Húsos palacsinta (maradékokból) hozzávalói:
Maradék pörkölt, vagy ragu.
4-5 fej Gomba
10 dkg sajt
2 tojás.
0.5 kg liszt.
tej, vagy víz
Só
Olaj.
A Húsos palacsinta (maradékokból) elkészítési módja:
A megmaradt a gétvégi pörkölt fínom és gyors felhasználási módja. A pörit ledaráljuk, vagy apróbbra vágjuk. A felszeletelt gombát olajon megfuttatjuk. A tojásból, lisztből, só, víz hozzáadásával palacsintatésztát készítünk. Kisütünk belőle 10 palacsintát. A húsos keverékhez hozzáadjuk a gombát és az így kapott masszát beletöltjük a palacsintába. Tepsiben egymás mellé rakjuk őket( szorosan) és a tetejét megszórjuk sajttal. A sajt barnulásáig sütjük. Vegyeskörettel, vagy pároltzöldségekkel is tálalhatjuk.
Füstölt sajttal még gazdagabb ízt kapunk. A töltelékbe is lehet sajtot tenni.
Gomba nélkül is finom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Ildenc, 2007. okt. 11. 10:41
A húsos palacsinta (maradékokból) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.