Egyszerű somlói galuska recept
20 perc
Az Egyszerű somlói galuska hozzávalói:
1 db pikótatekercs.
1 bögre capuccinó
1 liter tej.
1 csom. főzésnélküli csokipuding.
1 csom. főzésnélküli vaníliapuding.
10 dkg darált dió
1 flakon tejszinhab spray.
Az Egyszerű somlói galuska elkészítési módja:
A piskótatekercset darabokra szét kell szedni, majd egy jénai tál aljára le kell helyezni az első réteget. Minden piskótaréteget a capuccinóval meg kell locsolni. A csoki és vaníliapudingot külön-külön fél-fél literrel ki kell keverni. A már elkészült pudingot rétegesen helyezzük a piskótalapra a következőképpen: meglocsolt piskóta, vaníliás p., dió, piskóta, csoki p., dió stb. egészen, addig, amíg van a hozzávalókból.
A piskóta kiegészítése képpen lehet használni babapiskótát, háztartásikekszet.
Összeállítása után kb fél órára a hűtőbe kell tenni és utánna tökéletes lesz!
:)
A capuccinóval éppen annyira locsoljuk meg a piskótát, hogy egy kis színe legyen.
Lehet felváltva csokis és fehér piskótát is használni, úgy talán mégfinomabb.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Ildenc, 2007. okt. 9. 07:15
Az egyszerű somlói galuska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.