Fincsi húsos pite. recept
60 perc
A Fincsi húsos pite. hozzávalói:
1 kg sovány husi (fajta mindegy)
3 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
Tojás
pici olaj
Petrezsejem
Répa
Leveskocka
Só
Bors
Vajas tészta (mirrelit)
A Fincsi húsos pite. elkészítési módja:
Az olajban az apróra vágott hagymát üvegesre párolom. Ezután a fokhagymát összenyomom és a többi hagymával párolom. Kb 0.5 liter vízben feloldom a leveskockát és ezt a hagymához öntöm. Jó sűrűre összefőzöm. A husit a lehető legapróbbra összevágom, kockázom. Picit sózom borsozom és amikor már jó sűrű a hagymás szaft, alaposan összeforgatom. A tűzhelyről levéve állni hagyjuk, mig a tésztát elkészítjük. Kibélelünk egy kivajazott jénai edényt, vagy tepsit a tészta felével úgy, hogy az oldalát is fedje a tészta. Ezután belekanalazzuk a husit és megszórjuk az apróra vágott répával és perezselyemmel. Az egészet lefedjük a maradék tésztával, és alaposan összecsípkedjük a széleit. Tojással megkenjük és villával megszúrkáljuk, hogy ne repedjen meg. 220 fokos sütőben 45 perc-1 óra alatt megsütjük.
Nem szabad folyósra hagyni a hagymás levet, mert eláztatja a tésztát, jó sűrű legyen.
A tészta aljára és tetejére bacont is lehet tenni.
A husitól függően a sütési idő módosulhat.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Ildenc, 2007. okt. 27. 08:11
A fincsi húsos pite. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.