Csípős omlett olivával recept
A Csípős omlett olivával hozzávalói:(2 személyre)
8 db tojás
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg húsos paradicsom, vagy
2 evőkanál paradicsompüré
1 csipet őrölt/vagy friss menta
1 csipet őrölt/vagy friss bazsalikom
1 csipet őrölt/vagy friss majoranna
késhegynyi erős paprika
10 dkg olivabogyó
só,
bors,
étolaj
A Csípős omlett olivával elkészítési módja:
A vöröshagymát finomra vágjuk és egy nagyobb serpenyőben kevés olajon üvegesre pároljuk. A paradicsomot meghámozzuk és apró kockákra vágjuk, vagy villával szétnyomkodjuk. Levével együtt a hagymához adjuk, + a mentát, a bazsalikomot, a majorannát az erős paprikát, végül a zúzott fokhagymát. Sózzuk és fedő nélkül 8-10 percig rotyogtatjuk, míg a paradicsom elfővi a levét. A tojásokat felverjük, kevés borssal ízesítjük, hozzáadjuk a kimagozott olivát és ráöntjük a paradicsomos alapra. Összekeverjük, 2-3 percig sütjük, de már nem keverjük meg.
Melegen tálaljuk, de hidegen is jó.
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2011. szept. 22. 06:59
A csípős omlett olivával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.