Gombás-tejszínes penne recept
79 gramm
A Gombás-tejszínes penne hozzávalói:
(2 személyre)
30 dkg penne tészta
30 dkg gomba
10 dkg sárgarépa
1 fej vöröshagyma
fél cs. petrezselyemzöld
bors
só
3-4 evőkanál olaj
1 doboz (2 dl) főzőtejszín
1 kis pohár tejföl
1 teáskanál ételízesítő
2 evőkanál étolaj
3 dkg vaj
Tálalásnál:
fél cs. petrezselyemzöld
A Gombás-tejszínes penne elkészítési módja:
A zsíradékon kissé megsózva, fedő alatt üvegesre pároltam az apró kockára vágott vöröshagymát. Ekkor hozzáadtam az apró kockára vágott gombát, karikára vágott sárgarépát ismét sóztam, borsoztam és addig pirítottam erős lángon, amíg a levét is elfőtte. Ekkor megszórtam apróra vágott petrezselyemzölddel. Az olaj-vaj keverékét felmelegítettem, beleöntöttem a tejfölt, simára kevertem, beleöntöttem a főzőtejszínt, hozzáadtam az ételízesítőt, pici őrölt borsot, ráöntöm a gombára, majd összeforraltam. Közben forró, sós vízben kifőztem a tésztát, majd onnan a gombás mártásba szedtem ki.
Tálalásnál petrezselyemzölddel szórtam meg.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2012. febr. 27. 07:17
A gombás-tejszínes penne elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.