Sütőtök ivólé recept
A Sütőtök ivólé hozzávalói:50 dkg hámozott, kimagozott sütőtök
25 dkg cukor
2 l víz
késhegynyi citromsav
késhegynyi nátrium-benzoát
A Sütőtök ivólé elkészítési módja:
2 liter vizet felforralunk 25dkg cukorral. Közben 50 dkg meghámozott, kimagozott tököt megfőzünk és péppé turmixoljuk. A forrásban lévő szirupba beletesszük a tökpépet, és újra forraljuk. Pici citromsavat és nátrium-benzoátot teszünk bele. Üvegekbe töltjük, és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Frissen fogyasztva nem kell bele nátrium-benzoát.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. dec. 2. 09:49
A sütőtök ivólé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.