Narancsos jégkása recept
30 perc
Kalóriaszegény
104 kcal
8,7g
4 személyre:
5 dl frissen facsart narancslé,
4 ek. tokaji aszú,
4 ek. CANDEREL édesítőpor,
2 ek. citromlé,
1/2 narancs reszelt héja,
1 narancs a díszítéshez
A Narancsos jégkása elkészítési módja:
A narancslevet elkeverjük a tokaji aszúval és a CANDEREL édesítőporral. Hozzáadjuk a citromlevet és narancshéjat, és a keveréket fagylaltgépbe vagy lapos tálba öntjük. A fagylaltgépet a használati utasítás szerint bekapcsoljuk, és megfagyasztjuk a keveréket. A tálat betesszük a mélyhűtőbe, és sűrűn megkeverve (így nem fagy egy darabbá) kásásra fagyasztjuk. Ha nem elég kásás, a masszát botmixerrel összetörjük. A narancsot megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és a szeleteket elfelezzük. A kását szétosztjuk a poharakba, a narancsgerezddel díszítjük, és tálaljuk.
Sorbet
A sorbet (ejtsd: szörbet) gyümölcsből készített jégkása. Két főfogás között, vagy a főétkezés végén illik felszolgálni, mert segíti az emésztést, és megnyugtatja a gyomrot.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2009. nov. 19. 19:14
A narancsos jégkása elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.