Narancsos-mandulás kifli recept
45 perc
A Narancsos-mandulás kifli hozzávalói:
25 dkg liszt
2 ek. reszelt narancshéj
8 dkg porcukor
10 dkg darált mandula
20 dkg margarin
10 dkg finom szemcsés kristálycukor
A Narancsos-mandulás kifli elkészítési módja:
A lisztet összedolgozzuk a narancshéj felével, a porcukorral, a mandulával és a margarinnal. A masszából ujjnyi vastag rudakat sodrunk, amit 5 cm-es darabokra vágunk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit. A tésztadarabokat kifli alakúra hajlítjuk, a tepsire rakosgatjuk és a sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. A finom szemcsés kristálycukrot összekeverjük a maradék narancshéjjal, és a forró kifliket azonnal meghempergetjük benne. Hagyjuk kihűlni, majd jól záródó dobozba rakjuk.
Én mondjuk az összes narancshéjat beletettem a tésztába, és még egy fél narancs levét is belecsavartam, kicsit ragadósabb tésztát kaptam, de így is sikerült megcsinálni, a tetejére pedig csak porcukrot szórtam. Így is nagyon finom lett!
És nem az én találmányom, egy újságból loptam!:-)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 470abc56d9, 2009. dec. 18. 09:00
A narancsos-mandulás kifli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.