Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Marcipános-túrós kalács recept

Marcipános-túrós kalács recept

A Marcipános-túrós kalács hozzávalói:
350 g mazsola
100 ml rum
500 g búzaliszt
1 tasak instant élesztő
150 g porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 csipet só
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 késhegynyi őrölt kardamom
1 késhegynyi őrölt gyömbér
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
1 késhegynyi őrölt fahéj
1 narancs reszelt héja
2 tojás (közepes méretű)
200 g lágy vaj vagy margarin
250 g zsírszegény túró
250 g mandulaforgács
150 g kandírozott citromhéj
100 g kandírozott narancshéj

Ezenkívül

200 g marcipán
100 g lágy vaj vagy margarin
50 g porcukor


A Marcipános-túrós kalács elkészítési módja:
A mazsolát fedeles dobozban 1-2 evőkanál rumba áztatjuk, és lezárva egy éjszakán át állni hagyjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük. Elkészítés A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A mandulaforgács, a citrom- és a narancshéj, valamint a mazsola kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót (a maradék rumot is), és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A mandulaforgácsot, a citromhéjat, a narancshéjat és a lecsöpögtetett mazsolát alacsony fokozaton a tésztába keverjük. Majd meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, amíg láthatóan megnő. A megkelt tésztát 30 x 30 cm-es, a marcipánmasszát 28 x 20 cm-es lappá nyújtjuk, és a marcipánlapot a tésztalapra helyezzük. A tésztát feltekerjük, majd a nyújtófa segítségével kicsit kinyújtjuk. A tészta két szélét a közepe felé behatjuk, majd a tészta középső részét hosszanti irányban kicsit kiemeljük. Végül a tésztát a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A marcipános-túrós kalács elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook