Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Meggyes-áfonyás pontyfilé vörösborral recept

Meggyes-áfonyás pontyfilé vörösborral recept

A Meggyes-áfonyás pontyfilé vörösborral hozzávalói:
40 dkg ponty (filé)
5 dkg vaj
15 dkg meggybefőtt (magozott)
5 dkg mazsola
5 dkg vörösáfonya
1 db citrom
1 kávéskanál só
1 kk fekete bors (őrölt)
3 dl vörösbor
1 db babérlevél


A Meggyes-áfonyás pontyfilé vörösborral elkészítési módja:
Vékonyan szórjuk meg a pontyfilé mindkét oldalát sóval és őrölt fekete borssal. 5 dkg vajat feldarabolunk egy sütőtál aljába, erre rakjuk rá a pontyfiléket. Megszórjuk magozott meggyel, mazsolával, vörös áfonyával a halat, ráöntjük a vörösbort, hozzáadjuk a felnegyedelt citromot. A babérlevél opcionális, erősebb, karakteresebb ízt ad. Aki ezt nem kedveli, hanem inkább a gyümölcsös ízvilágot részesíti előnyben, ők mindenképpen hagyják ki. Egy alufóliával letakarjuk a sütőedényt, és közepes fokozaton (gáz 4-es, villany 200 °C) kb. 25 percig sütjük. Eltávolítjuk az alufóliát, majd feltekerjük maximum hőfokra a sütőt, és fedetlenül további 5 percig sütjük. Krémes burgonyapürével vagy sült zöldségekkel tálaljuk a filéket! Tálaláskor mindenképpen halmozzuk a halra a gyümölcsöket, és locsoljuk meg a maradék vörösboros szafttal.


Kategória: Halas ételek receptjei


A meggyes-áfonyás pontyfilé vörösborral elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook