Tengerihal fokhagymásan recept
A Tengerihal fokhagymásan hozzávalói:1/2 kg fagyasztott szálkamentes tengeri halfilé (pl. tonhal)
2-3 dl tej
2 evőkanál vaj
3 gerezd fokhagyma
grill fűszerkeverék
só, bors
A Tengerihal fokhagymásan elkészítési módja:
A halat szobahőmérsékleten felengedjük, megszórjuk apróra vágott fokhagymával, tejjel leöntjük, úgy hogy ellepje, majd a páclével együtt a hűtőbe tesszük és 3-4 óráig állni hagyjuk. Lecsurgatjuk a tejet, fűszerkeverékkel meghintjük a halat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Teflonserpenyőben megolvasztjuk a vajat, beletesszük a halat és fedő alatt, oldalanként 2,5-2,5 percig puhára pároljuk (óvatosan fordítsuk meg őket, mert könnyen széteshetnek), majd a fedőt levéve, mindkét oldalát megpirítjuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. nov. 8. 07:43
A tengerihal fokhagymásan elkészítési módja és hozzávalói.