Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Fokhagymás halfilé recept

Fokhagymás halfilé recept

A Fokhagymás halfilé hozzávalói:
1/2 kg fagyasztott szálkamentes tengeri halfilé (pl. tonhal)
2-3 dl tej
2 evőkanál margarin
3 gerezd fokhagyma
grill, fűszerkeverék
só, bors


A Fokhagymás halfilé elkészítési módja:
A halat szobahőmérsékleten felengedjük, megszórjuk apróra vágott fokhagymával, tejjel leöntjük, úgy hogy ellepje, majd a páclével együtt a hűtőbe tesszük és 3-4 óráig állni hagyjuk. Lecsurgatjuk a halszeletekről a tejet, fűszerkeverékkel meghintjük, szükség esetén borsozzuk, sózzuk. Teflonedényben megolvasztjuk a margarint, beletesszük a halat és fedő alatt, mindkét oldalán 2,5-2,5 percig puhára pároljuk (óvatosan fordítjuk meg őket, mert könnyen széteshetnek), majd a fedőt levéve, mindkét oldalát megpirítjuk.


Kategória: Halas ételek receptjei


A fokhagymás halfilé elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook