Töltött párnácskák recept
A Töltött párnácskák hozzávalói:100 g vaj,
2 db tojás,
70 g tejföl,
120 g cukor,
egy csipet só,
180 – 200 g liszt,
porcukor.
A Töltött párnácskák elkészítési módja:
Válasszuk ketté a tojásokat, tegyük külön tálba a fehérjét és külön a sárgáját. A tojás sárgáját keverjük ki a puha vajjal (szoba hőmérsékletű legyen) és a tejföllel, majd lassanként öntsük hozzá a lisztet és tegyük bele a csipet sót. Gyúrjuk össze a hozzávalókat, puha tésztát kell kapnunk, de nem szabad ragadnia. Tekerjük a tésztát fóliába és tegyük hűtőbe 60 percre. Verjük fel a tojás fehérjét a cukorral kemény habbá. Vegyük ki a tésztát a hűtőből és osszuk el 10 – 12 egyenlő részre. Nyújtsuk ki mindegyik darabot, töltsük meg a tojás fehérjéből felvert habbal és hajtsuk kettőbe. A hajtogatás technikáját a videóban láthatjátok. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, tegyük bele a töltött párnákat. Előmelegített sütőben süssük 150 fokon, addig amíg aranyszínűek lesznek. Amikor megsült hagyjuk hűlni, majd szórjuk meg porcukorral.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. nov. 23. 08:46
A töltött párnácskák elkészítési módja és hozzávalói.