Pudingos tekercs recept
90 perc
A Pudingos tekercs hozzávalói:
Pudingos tekercs
Feltette: otletkonyha.hu, dátum: 2011 ápr 29
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
Hozzávalók
Tésztalap:
300 g liszt
20 g vaníliapuding
2 kanál cukor
egy csipetnyi só
25 g olvasztott vaj
160 ml langyos tej
1 tojás
3 g száraz élesztő
A tészta megkenéséhez:
egy olaj
50 g olvasztott vaj
Máz
3 kanál porcukor
1 kanál tej (én kókusztejet használtam)
Még több cikk
Étkezési és kismama menü tanácsok várandósok számára – 1. rész
Olasz ételek és étkezési szokások
Elkészítés
A Pudingos tekercs elkészítési módja:
Elkészítjük az élesztőkovászt: egy kanál cukor és egy kanál liszt – amire ráöntjük a langyos tejet. Hagyjuk felnőni kb. 10–15 percig. Mikor kész a kovász, ráöntjük a többi hozzávalóra és robotgéppel dagasztjuk kb. 10 percig. A tésztát 50 percig kelni hagyjuk, amíg kétszeresére nő, majd átgyúrjuk, hogy kijöjjön belőle a levegő, és ismét pihenni hagyjuk 5 percet. A tésztát kinyújtjuk és bekenjük egy kis olajjal. Pihenni hagyjuk 5 percet, majd kézbe vesszük és kinyújtjuk sütőpapírra. Úgy nyújtjuk, mint a palacsintatésztát: addig húzogatjuk, míg elvékonyodik. Ezt a variánst nem nyújtottam túl vékonyra. A sütőpapírt megvajazzuk, és a tésztát szemmértékkel háromba osztjuk. Az első darabot kettőbe hajtjuk. Rátesszük a pudingot (egy csomagot megfőztem 500 ml tejben), ami még nem volt teljesen kihűlve. Mindkét oldalról megtekerjük a sávokat, majd megfordítjuk a tésztát a sütőpapír segítségével. Két cm-es sávokra osztjuk, és minden „sávot” megtekerünk, vigyázva, hogy a tészta szélei alulra essenek. Meleg helyre tesszük (kb. 50 fokra előmelegített sütőbe) 30 percre. Utána kivesszük a tepsiket, felmelegítjük a sütőt 180 fokra, visszatesszük és 10–15 percig sütjük. Miután a vaníliás tekercsek kihűltek, bekenjük a mázzal.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: batarine, 2011. nov. 11. 07:46
A pudingos tekercs elkészítési módja és hozzávalói.