Citromos-túróhabos süti recept
A Citromos-túróhabos süti hozzávalói:A piskótához:
4 tojás
4 ek rétesliszt
3 ek cukor
1 kk sütőpor
1 csipet só
A krémhez:
250 g tehéntúró
1 ek tejföl
fél l habtejszín
fél cs instant zselatin fix
1-1 db citrom és lime
3 ek porcukor
2 cs vaníliás cukor
Tetejére:
1 tábla fehér csoki
fehér fondant/marcipán
A Citromos-túróhabos süti elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük. A tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk, kivajazott és kilisztezett őzgerincformába töltjük, és sütőpapírral letakarva, kisütjük. Három vízszintes lapra vágjuk, teljesen kihűtjük. A töltelékhez a túrót összekeverjük a tejföllel, a porcukorral és a vaníliás cukorral, a citrom kifacsart levével és a lime apró kockákra vágott húsával, valamint lereszelt héjával. A tejszínt a fixálóval kemény habbá verjük, keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit a túrókrémbe forgatjuk. A két alsó lapra vékonyra kinyújtott fondantot fektetünk, megkenjük a túrókrémmel, és összeragasztjuk mindhármat. Az elkészült süti oldalát bevonjuk tejszínhabbal, tetejére kenjük az olvasztott csokit, majd legalább 2 órára a hűtőbe tesszük fogyasztás előtt.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2011. nov. 7. 15:36
A citromos-túróhabos süti elkészítési módja és hozzávalói.