Szirupos almatorta recept
A Szirupos almatorta hozzávalói:Hozzávalók:
6 db kisebb egyforma méretű savanykás alma
7 dkg vaj
15 dkg porcukor
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
6 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
A Szirupos almatorta elkészítési módja:
Az almákat hámozzuk meg, majd magházát szórjuk ki. Tegyük egy kis lábasba a cukrot, olvasszuk barnára, majd csorgassuk meg vele a sütőedényt úgy hogy az oldala is cukormázas legyen. Tegyük bele egymás mellé a meghámozott almákat, majd csorgassuk meg az olvasztott vajjal. tegyük a sütőbe, 140-150 fokra, kb. 20 percig, hogy megpárolódjon. A tojásokat verjük fel jól a cukorral kemény habbá, majd kanalazzuk bele a szódabikarbónával összekevert lisztet. Öntsük a megpárolt almákra, majd tegyük vissza a sütőbe 20 percre. Az elkészült torta széleit vágjuk el éles késsel, majd borítsuk egy nagy tálra. Ha kissé kihűlt szeleteljük cikkekre, és a sziruppal csorgassuk meg.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: f799cac10e, 2011. nov. 6. 20:45
A szirupos almatorta elkészítési módja és hozzávalói.