Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Szirupos almatorta recept

Szirupos almatorta recept

A Szirupos almatorta hozzávalói:
Hozzávalók:
 6 db kisebb egyforma méretű savanykás alma
 7 dkg vaj
 15 dkg porcukor
 6 evőkanál liszt
 6 evőkanál cukor
 6 db tojás
 1 kávéskanál szódabikarbóna


A Szirupos almatorta elkészítési módja:
Az almákat hámozzuk meg, majd magházát szórjuk ki. Tegyük egy kis lábasba a cukrot, olvasszuk barnára, majd csorgassuk meg vele a sütőedényt úgy hogy az oldala is cukormázas legyen. Tegyük bele egymás mellé a meghámozott almákat, majd csorgassuk meg az olvasztott vajjal. tegyük a sütőbe, 140-150 fokra, kb. 20 percig, hogy megpárolódjon. A tojásokat verjük fel jól a cukorral kemény habbá, majd kanalazzuk bele a szódabikarbónával összekevert lisztet. Öntsük a megpárolt almákra, majd tegyük vissza a sütőbe 20 percre. Az elkészült torta széleit vágjuk el éles késsel, majd borítsuk egy nagy tálra. Ha kissé kihűlt szeleteljük cikkekre, és a sziruppal csorgassuk meg.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szirupos almatorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook