Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Franciakrémes-torta recept

Franciakrémes-torta recept

A Franciakrémes-torta hozzávalói:
Felverünk 6 tojásfehérjét
belekeverünk 14 dkg cukrot
egyenként a 6 tojás sárgáját
14 dkg őrölt diót
2 evőkanálnyi lisztet és 1 késhegynyi szódabikarbonát
amit kifuttatok citromlével
Ezeket összekavarom
beteszem sülni
Miután megsült kettévágom
belül megkenem krémmel
majd bevonom a glazúrral.


A Franciakrémes-torta elkészítési módja:
Krém:30 dkg vaj, 35 dkg cukor, 2 tojássárgája, 2 vaníliás cukor, 10 dkg pörkölt dió durvára vágva (egyben pörkölöm), 2 evőkanál forró kávé; Glazúr: 30 dkg cukorpor, 2 evőkanál kakaó, 5 dkg vaj, 4 evőkanál feketekávé. Az egészet egy picit rotyogtatom, a vajat utoljára teszem bele, miután a többi összefőtt, ha a vaj elolvadt - kész. Gyorsan rákenem a tortára.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A franciakrémes-torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook