Franciakrémes-torta recept
A Franciakrémes-torta hozzávalói:Felverünk 6 tojásfehérjét
belekeverünk 14 dkg cukrot
egyenként a 6 tojás sárgáját
14 dkg őrölt diót
2 evőkanálnyi lisztet és 1 késhegynyi szódabikarbonát
amit kifuttatok citromlével
Ezeket összekavarom
beteszem sülni
Miután megsült kettévágom
belül megkenem krémmel
majd bevonom a glazúrral.
A Franciakrémes-torta elkészítési módja:
Krém:30 dkg vaj, 35 dkg cukor, 2 tojássárgája, 2 vaníliás cukor, 10 dkg pörkölt dió durvára vágva (egyben pörkölöm), 2 evőkanál forró kávé; Glazúr: 30 dkg cukorpor, 2 evőkanál kakaó, 5 dkg vaj, 4 evőkanál feketekávé. Az egészet egy picit rotyogtatom, a vajat utoljára teszem bele, miután a többi összefőtt, ha a vaj elolvadt - kész. Gyorsan rákenem a tortára.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: f799cac10e, 2011. nov. 4. 14:53
A franciakrémes-torta elkészítési módja és hozzávalói.