Boszorkány pogácsa recept
A Boszorkány pogácsa hozzávalói:•10 dkg dió,
•1 citrom
•25 dkg lágy vaj v. margarin
•15 dkg porcukor
•45 dkg liszt
•4 tojássárgája
•1 tojásfehérje
•10 dkg baracklekvár
A Boszorkány pogácsa elkészítési módja:
Elkészítése: A diót durvára összevágni, a citromot alaposan megmosni, lereszelni a héját, levét kinyomni, átszűrni. A sütőt 180-200 fokra bekapcsolni. A vajat habosra keverni a porcukorral, majd bele a citromhéj és lé, egyenként hozzáadni a sárgáját, majd több részletben beledolgozni a lisztet (lehet, hogy egy kicsivel több kell hozzá, mint ez előírt; jól formázhatónak kell lenni a tésztának). Diónyi adagokat kiszaggatunk, kézzel golyóvá formáljuk, majd a kissé felvert fehérjébe, majd dióba forgatjuk (elég csak a tetejét). Tepsibe rakjuk (nem túl közel egymáshoz), és ujjheggyel a közepébe lyukat fúrunk. Max. 15- 20 percig sütjük, szép világos színűre. Kivesszük a sütőből, majd azon melegében a kis kráterekbe savanykás lekvárt teszünk
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 5776ca0007, 2011. nov. 3. 20:33
A boszorkány pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.