Hercegi túró recept
A Hercegi túró hozzávalói:50 dkg turó
0.5 l. tej
1 csomag tortadara
Pirosréteghez:
1 KK.zselatin
1 KK. málnaszörp
10 dkg eper
10 dkg cukor
1/2 citrom reszelt héja
Barna réteghez
1 KK. zselatin
5 dkg mandula
2 EK kakaó
10 dkg cukor
Fehér réteghez:
1 KK. zselatin
2 cs. vaniliás cukor
8 dkg cukor
iros réteghez:
A Hercegi túró elkészítési módja:
A túrót elkeverjük,a tejjel, legjobb turmixolni, és három részre osztjuk,az egyikhez hozzá adjuk kis vízben és szörpbe elkevert zselatint, és citrom héjat.Folpakkal kibélelt formába öntjük. A következőbe a kakaót és a zselatint,cukrot, ráöntjük és meg szorjuk a mandulával, A harmadik túrórészben a vaniliás cukrot és a zselatint elkverjek és rá öntjük. Majd egy napra a hütőszekrénybe tesszük és másnap szeleteljük. meg szórjuk csokidarával.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2011. nov. 1. 12:29
A hercegi túró elkészítési módja és hozzávalói.