Almás krémes, sütés nélkül recept
30 perc
Az Almás krémes, sütés nélkül hozzávalói:
1 cs Dr.Oetker házi krémes krémpor
8 dl tej
2 db nagyobb alma
2 szegfűszeg
1 teás kanálnyi cukor
Kevés őrölt fahéj
24 db gofri
1 cs világos színű tortazselé
Az Almás krémes, sütés nélkül elkészítési módja:
Az almát meghámozzuk,és kis lapokra felszeletjük. Kevés vízben 5 percig forraljuk a fűszerekkel.A szeleteket a léből kivesszük,hogy meghűljön.A levét átszűrjük. A port a zacskón leírtak szerint a 8 dl tejjel felverjük. 12 db gofrit kirakunk egy tálcára,és vastagon megpakoljuk a krémmel. Erre egy rétegben almaszeleteket rakunk,és egy kis fahéjjal megszórjuk. A többi gofrit is megpakoljuk a krémmel, kettévágjuk,és mint egy szendvicset ráborítjuk az almás rétegre. kicsit összenyomkodjuk,hogy jól passzoljon mindenhol. A tetejét is megkenjük a maradék krémmel,és megpakoljuk almaszeletekkel.Betesszük a hűtőbe. A leszűrt almalével csináljuk meg a tortazselét,és ha kicsit "húz" már ráöntjük a süteményre. Egy-két órára tegyük vissza a hűtőbe,hagy érjen össze,és szeletelhető lesz.
Én a Lidl-s gofrit használtam,mert olcsó,és finom.
Az almához mehet pár csepp citromlé is,de nem fontos.
A felső gofrikat azért kell kettévágni,hogy könnyebben lehessen később ezek mentén szeletelni a sütit
lehet fokozni az ízeket. A krémbe lekvárt kavarni, vagy más erőteljesebb gyümölccsel készíteni,de az könnyen szeletelhető legyen.
Tálaláskor akár tejszínhab, vagy egy csokiöntet is feldobja még!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: t.Ili, 2011. okt. 31. 22:50
Az almás krémes, sütés nélkül elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.