Fehér csokoládés trifle (pohárkrém) recept
A Fehér csokoládés trifle (pohárkrém) hozzávalói:4 dl habtejszín
15 dkg fehér csokoládé
1 tk vaníliakivonat
10 dkg babapiskóta
1 dl erdei gyümölcs lekvár + 1/2 dl víz
1/4 kg fagyasztott erdei gyümölcs keverék (nem kell felolvasztani) + a díszítéshez
opcionális: pirított mandula
A Fehér csokoládés trifle (pohárkrém) elkészítési módja:
1 dl tejszínt egy kis lábosban felmelegítünk, lehúzzuk a tűzről, és beletördeljük a csokoládét. Addig keverjük, amíg teljesen elolvad, hagyjuk kihűlni. A lekvárt egy másik kis lábosban összeforraljuk a vízzel. A fagyasztott gyümölcsöt csak felhasználás előtt 10 perccel vesszük ki a mélyhűtőből. A maradék tejszínt a vaníliakivonattal kemény habbá verjük. Lazán hozzákeverjük a lehűlt fehér csokis tejszínt. Ezzel elkészült a krém, összeállítjuk a desszertet: A piskótát a babapiskótát 2-3 darabra törjük, és elosztjuk 6-8 kis pohárban, rákanalazzuk a lekvárt, megszórjuk a félig fagyott gyümölccsel, és egy jó nagy adag krémet teszünk rá. Ha nagyobb poharat használunk, a rétegezést megismételjük. A tetejét gyümölccsel díszítjük. Letakarjuk fóliával, és legalább 3 órára a hűtőbe tesszük. Készülhet egy nagy üvegtálban is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: orso25, 2011. okt. 30. 08:04
A fehér csokoládés trifle (pohárkrém) elkészítési módja és hozzávalói.