Feketeerdő torta 2. recept
A Feketeerdő torta 2. hozzávalói:A tortához:
3 db 4 tojásos kerek kakaós piskóta
( 1 piskóta: 4 tojás, 4 ek. Cukor, 3-4 ek. Liszt, kakaó, szódabikarbóna)
Töltelék:
1 üvegezett meggybefőtt
1 cs. Vaníliáspudingpor
Fahéj
Porcukor
0,5 l tejszín
Zselatin fix
3 ek. Porcukor (ha cukrozott a tejszín)
Meggylekvár
Bevonáshoz:
0,3 l tejszín
habfixáló
2 ek. porcukor
Csokireszelék
Tortadara
Színes ostyalap (haakarjuk díszíteni)
Reszelt csoki
A Feketeerdő torta 2. elkészítési módja:
Megsütjük a 3 lapot. A meggyet lecsöpögtetjük, kimagozzuk, és megszórjuk egy kis fahéjjal és porcukorral. A vaníliás pudingot a meggy lecsöpögtetett levében megfőzzük. A tejszínhabot egy kis porcukorral zselatin fix-szel jó keményre felverjük. Az alsó lapot megkenjük meggylekvárral, majd rákenjük a pudingot és a tejszínhab egy részét, majd a meggyet rápakoljuk. Óvatosan rátesszük a következő lapot, rásimítjuk a meggylekvárt, a maradék pudingot és a tejszínhabot, ráhelyezzük a meggyet, majd a tortalap tetejét. A tejszínhabot a porcukorral, habfixálóval felverjük,.Az egész tortát bevonjuk tejszínhabbal, oldalát reszelt csokival bevonjuk, tetejére ráhelyezzük az ostyalapot, csokireszeléket szórunk és meggyel díszítjük. Hűtőbe tesszük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: dindin19, 2009. febr. 3. 19:26
A feketeerdő torta 2. elkészítési módja és hozzávalói.