Francia fatörzs recept
A Francia fatörzs hozzávalói:6 tojásos piskóta,
3-4 ek.rum
a krémhez:3 tojás,
20 dkg vaj,
15 dkg cukor,
2 púpozott ek. kakaó,
1 narancs lereszelt héja
A Francia fatörzs elkészítési módja:
A psikótát zsírozott, lisztezett nagy tepsiben sütjük meg, hogy csak egy ujjnyi magas tésztát kapjunk, majd azon melegen kendőre borítjuk.1-2 ek. rummal megöntözzük, és többször ki-be tekerjük, nehogy későbba töltés során megrepedjen.Összekeverve hagyjuk kihülni.Az egész tojásokat habverővel kikeverjüka narancshéjat és gőz fölött,habverővel állandóan keverve, sűrű krémmé főzzük.A gőzről levéve kihűtjük, majd hozzáadjuk az előre kikevert vajat. A krém 1/4 félretesszük.A többivel megtöltjük és bevonjuk a piskótatekercset.Hideg vízbe mártott villával rovátkoljuk, hogy fatörzshöz hasonlítson, és a félretett krémből "csomókat" rakunk rá, mintha göcsörtös lenne a fa. Még szebb ha a tekercset 2/3 részénél ferdén elvágjuk és Y alakban illesztjük össze a 2.részt, hogy levágott faágra emlékeztessen.Legalább egy fél napra jégbe hűtjük tálalás előtt.
-
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: zsanett84, 2007. máj. 17. 14:27
A francia fatörzs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.