Fánkocskák baracklevárral recept
A Fánkocskák baracklevárral hozzávalói:fél kg burgonya,
40 dkg liszt,
20 dkg vaj,
3 dl tej
4 dkg élesztő,
4 tojás,
bő olaj a sütéshez
A Fánkocskák baracklevárral elkészítési módja:
A héjában főtt burgonyát áttörjük,hozzászórjuk 40 dkg lisztet, belemorzsoljuk a vajat és beleöntjük a tejben megfuttatott élesztőt.Összekeverjük, aztán hozzáadjuk a tojásokat, jól összedolgozzuk, és 1 órán át kelesztjük.Utánna lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle, azokat pedig hagyjuk még 20 percet kelni.Forró, bő zsiradékban egyszer megforgatva.Süssük ki úgy, hogy a közepét egy kicsit benyomjuk, körben pedig meghúzzuk.
-
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: zsanett84, 2007. máj. 19. 08:59
A fánkocskák baracklevárral elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.