Burgonyás aranyfánk recept

1/2 kg burgonya
1 db KNORR Aranysárga Tyúkhúsleves kocka
3 dkg élesztő
1 dl tej
1 teáskanál cukor
50 dkg liszt
bors
olaj a sütéshez
A Burgonyás aranyfánk elkészítési módja:
A burgonyát héjastól megfőzzük, majd megpucoljuk, összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, és a tejjel és cukorral felfuttatott élesztőt. Borssal és leveskockával ízesítjük, és konyharuhával letakarva langyos helyen 20 percig pihentetjük. Ezután olajozott kanállal kiszaggatjuk, és forró olajban kisütöm
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: ostkati, 2008. jan. 29. 11:39
A burgonyás aranyfánk elkészítési módja és hozzávalói.