Sajttorta (6-8 személyre) recept
30 perc
74 kcal
15 gramm
74 gramm
Tésztaburok
125 g vaj
3 evőkanál cukor
20 dkg kekszmorzsa
Töltelék
25 dkg túró
40 dkg tejszínes krémsajt
15 dkg cukor
1 vaníliás cukor
2 evőkanál liszt
3 tojás
1 tejföl
A Sajttorta (6-8 személyre) elkészítési módja:
Vajazz ki egy szétszedhető tortaformát. A megolvasztott vajjal keverd el a cukrot, majd a kekszmorzsát, és az így kapott masszát nyomkodd a tortaforma aljára és oldalára. Melegítsd elő a sütőt a maximum hőmérsékleten. Dolgozd el simára a túrót, majd add hozzá a többi alapanyagot is. Spatulával keverd a masszát simára. A tetszőleges belevalókkal is ekkor teheted egyedivé a tortát. Öntsd a tölteléket a tortaformába, egyengesd el a tetejét, majd sütőben közepes-kis lángon süsd 45-50 percet. Hagyd kihűlni a formában, majd ezután díszítheted gyümölccsel, tejszínhabbal, vagy hűtőben is lehűtheted fogyasztás előtt.
fini :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Timy, 2007. máj. 17. 17:28
A sajttorta (6-8 személyre) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.