Vaniliás tiramisu almával recept
A Vaniliás tiramisu almával hozzávalói:4 db savanykás alma
egy csipet fahéj
2 teáskanál méz
4 dl 100%-os almalé
vaniliarúd-forgács
40dkg sovány túró
10 dkg teljesőrlésű kétszersűlt
kókuszreszelék
mentalevél
A Vaniliás tiramisu almával elkészítési módja:
A kimagozott,meghámozott almát cikkekre vágjuk,a fahéjat a mézet és az almalevet felforraljuk,és ebben pároljuk a gyümölcsszeleteket 2 percig,majd hagyjuk benne kihűlni. A vaniliát,a túrót és a fűszeres almalé felét krémesre keverjük. Egy üvegtálban vagy formában alulra egy réteg kétszersűltet teszünk,és meglocsoljuk a maradék gyümölcslével. Erre rakunk egy réteg almaszeletet,illetve túrókrémet,majd még egy réteg következik az alapanyagból. Letakarva legalább két órára tegyük a hűtőbe. A kókuszreszelékkel megszórva,mentalevéllel diszitve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Elviracska, 2007. máj. 17. 12:42
A vaniliás tiramisu almával elkészítési módja és hozzávalói.