Mentolkrémes torta recept
A Mentolkrémes torta hozzávalói:hozzávalók 8 főre
40 dkg mentolos krémmel töltött csokilapocska (After Eight)
9 dl tejszín
5 tojás
csipetnyi só
15 dkg finom kristálycukor
3 cs vaníliás cukor
20 dkg finomliszt
1/2 cs sütőpor
1 csapott ek kakaópor
3 cs habfixáló
mentalevél a díszítéshez
sütőpapír a tortaformához
A Mentolkrémes torta elkészítési módja:
elkészítés 1. Három mentolkrémes lapocskát félreteszünk a díszítéshez. Lábosban felmelegítünk 8 dl tejszínt. A maradék csokilapocskákat beletördeljük a tejszínbe, és folyamatos keverés mellett felolvasztjuk, felforraljuk, majd keverőtálba átöntve, kihűtjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. 2. A szétválasztott tojások fehérjét a sóval és 5 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verjük. Közben apránként beleszórjuk a cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd rászitáljuk, és beleforgatjuk a sütő- és kakaóporral elkevert lisztet. 3. A sütőpapírral kibélelt, kapcsos tortaformába öntjük, elsimítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük, majd kivesszük, és hűlni hagyjuk. 4. Robotgép habverőjével a hűtőből kivett csokikrémet habosra felverjük, közben hozzáadjuk a maradék vaníliás cukrot és a habfixálókat. 5. A tortát széltében három egyforma vastag lapra szeljük. Az alsó lap köré visszapattintjuk a kapcsos tortakarimát. A krém 1/3-át rákenjük, majd rátesszük a következő lapot. A krém második harmadával megkenjük, és rátesszük az utolsó lapot. Óvatosan lepattintjuk, és levesszük a tortakarikát. A tortát a maradék krémmel hullámosan körbekenjük .Egy órára hűtőbe tesszük. 6. A megmaradt tejszínt kemény habbá verjük, nyomózsákba téve, habrózsákkal díszítjük a tortát. A félretett csokilapokat átlósan elvágjuk, a mentaleveleket megmossuk, és szárítjuk. Felváltva a habrózsákba nyomva díszítjük velük a torta tetejét. Tálalásig hűtőbe tesszük. sütési hőfok: 150°C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 26 cm
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: f799cac10e, 2011. nov. 2. 17:12
A mentolkrémes torta elkészítési módja és hozzávalói.