Vendégváró kávékrém recept
30 perc
A Vendégváró kávékrém hozzávalói:
- 2 csésze tej ( 2 dl )
- 2 csésze erős kávé ( 2 dl )
- 2 egész tojás
- 2 evőkanál liszt
- 2 cs. vaniliás cukor
- 4 evőkanál cukor
- pár kocka reszelt étcsokoládé
A Vendégváró kávékrém elkészítési módja:
A tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd adagonként hozzáadjuk a kávét. Beleszórjuk a lisztet, és felöntjük forró vaniliás tejjel. Egy lábosban feltesszük a tűzre, és sűrűre főzzük. Melegen poharakba töltjük, hidegen tálaljuk. Én a megmaradt tojásfehérjéből vertem kemény habot, ezt tettem a krém tetejére, és reszelt csokival szórtam meg, szerintem így is feldobja :)
Ez amit leírtam dupla adag, kettő kis fagyistálkányi jött ki ( kb 2 dl krém került egy kis fagyistálkába )
Nekem két csésze tej az lett 2 dl mert ugye a csésze az kb 1 dl-es.
tehát 2 dl tej és 2 dl kávé került a krémbe.
A cukor mennyisége lehet kevesebb is több is kinek mi az ízlése, párom a krémbe még kért egy kis cukrot, a kávé erősségétől is függ mennyit rakunk bele.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Arianne113, 2011. nov. 6. 17:44
A vendégváró kávékrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.