Finom citromos süti recept
60 perc
A Finom citromos süti hozzávalói:
- 1 citrom leve
- 2 citrom héja
- 15 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg kristálycukor
- 18 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 3 tojás
A Finom citromos süti elkészítési módja:
A tojásokat a cukorral és a citromhéjjal robotgéppel addig keverjük, míg világos és sűrű nem lesz. Hozzáadjuk a kihűlt olvasztott vajat, majd a citromlevet. Tovább keverjük A lisztbe elkeverjük a sütőport, és a tojásos masszához adjuk. Alaposan összedolgozzuk. Tetszőleges sütőformát kivajazunk, lisztezünk. Belesimítjuk a citromos tésztát és légkeverésen 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Tűpróbáig sütjük.
( az eredeti receptben 3 citromhéját írja, de nekem a 2 is elég volt bőven, a citromos íz eléréséhez:) egyébként kesernyés íze van a túl sok citromhéjtól, a kettő most ideális volt nagyon:)
tk:teáskanál (annak akinek nem esne le elsőre )
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Arianne113, 2011. jún. 18. 21:28
A finom citromos süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.