Citromos adventi koszorú recept
A Citromos adventi koszorú hozzávalói:8tojás40dkg vanilíás porcukor
2citrom reszelt héja és levele
30dkg finomliszt
1sütőpor
20dkg Rama
baracklekvár
Máz:
3evőkanál porcukor
3evőkanál kakaó
8dkg Rama
7-8kanál forró víz
10dkg étcsokoládé
A Citromos adventi koszorú elkészítési módja:
8tojássárgáját 40dkg vanilíás porcukorral habosra keverünk.Óvatosan hozzáadjuk az olvasztott Ramat,a citrom levét és reszelt héját.A tojások felvert habját felváltva a liszttel elkeverjük kézi habverővel.180fokon 45-50percig sütjük koszorú-vagy őzgerincsütő formában,amit már előzőleg kivajaztunk és kiliszteztünk.Ha kisült,a tetejét mégforrón baracklekvárral megkenjük.)Így biztos,hogy a csokimáz fényes lesz.)Amikor kihűlt,rácsra tesszük és csokoládémázzal bevonjuk. Máz:A porcukrot a kakaóval összekeverjük és hozzáadjuk a forró vizet kanalanként.Platnira tesszük,miközben belekeverjük a Ramat és a csokoládét.Lassan tűzön főzük.Forralni nem szabad!A masszát ráöntjük a koszorúra.Gyorsan kell vele dolgozni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: moncsibaba100, 2007. dec. 4. 10:22
A citromos adventi koszorú elkészítési módja és hozzávalói.