Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diplomata krémes recept

Diplomata krémes recept


A Diplomata krémes hozzávalói:
8 tojás
12 dkg porcukor
6 dkg rizsliszt
3 dkg keményítő
3 dkg kakaópor
½ sütőpor (elmaradhat)

Krém:
6 tojás sárgája
3 ek rizsliszt
3 dl tej
25 dkg margarin
15 dkg porcukor

A tetejére:
6 tojás fehérje
20 dkg cukor
5 dkg étcsokoládé


A Diplomata krémes elkészítési módja:
A tojások sárgáját a porcukorral habosra kevejük. A rizslisztet, keményítőt, kakaót és sütőport egy tálban összekeverjük. A tojásfehérjéket habbá verjük. A tojássárgákhoz adjuk kisebb részletekben a tojáshabot és az átszitált lisztkeveréket, és jól kikeverjük. Sütőpapírral bélelt gáztepsiben 170°-on 25-30 percig sütjük. A tojássárgákat a liszttel, majd a tejjel kikeverjük és sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a két krémet összevegyítjük. Majd a krémet a kihűlt piskóta tetejére kenjük egyenletes rétegben. A tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük, majd a krém tetejére kenjük. Reszelt csokival vagy kakaóporral megszórva tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diplomata krémes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook