Parmezánfelfújt diómártással recept
A Parmezánfelfújt diómártással hozzávalói:12dkg teavaj
10dkg finomliszt
4dl tej
10db tojás
10dkg finomra reszelt parmezán sajt
A Parmezánfelfújt diómártással elkészítési módja:
Egy edényben a vajból és a lisztből világos rántást készítünk,a felforralt tejet hozzáöntjük és takaréklángon addig főzzük állandó kevergetés közben,amíg el nem válik az edény falától.Félrehúzzuk és hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját és addig keverjük,míg fel nem veszi és sima nem lesz.Kevés sóval,szerecsendióval,kevés mustárral ízesítjük.Hozzáadjuk a parmezánt,szintén elkeverjük. Edényestől jeges vízbe állítjuk és állandó keveréssel lehűtjük.Közben a sütőt előmelegítjük 180fokra.A felvert tojásfehérjét úgy keverjük hozzá,hogy először a felét,és mikor ezt elkevertük,lazán hozzáadjuk a második felét.A felfújt formákat kivajazzuk,majd darával körbeszórjuk.Elosztjuk bennük a felfújtmasszát(a formát harmadrészig töltjük)és az előmelegített sütőben 180fokon 20perc alatt készre sütjük.Szép barnának kell lenni a tetejének.Azonnal tálaljuk,mert különben összeesik. Diómártás: 20dkg diót durvára összevágunk.Egy kávéskanál mézet karamellizálunk egy edényben,hozzáadjuk a durvára vágott diót,felöntjük tejszínnel.Addig forraljuk,míg mártás sűrűségű nem lesz.Sóval,borssal,pár csepp szójával ízesítjük.Tálalásnál a kész felfújtat körbeöntjük diómártással.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: moncsibaba100, 2007. dec. 2. 13:31
A parmezánfelfújt diómártással elkészítési módja és hozzávalói.