Kínai keles fasírozott színes burgonyával recept
A Kínai keles fasírozott színes burgonyával hozzávalói:1 nagyobb fej kínai kel
1/ kg darált sertéscomb
2 gerezd fokhagyma
1 db zsemle
2 egész tojás
só
bors
12 szelet bacon
burgonyapüréhez
1 kg burgonya
tej (attól függően, hogy hígabban vagy sűrűbben szeretjük)
20 dkg brokkoli , megfőzve és pürésítve
2 ek ketchup
A Kínai keles fasírozott színes burgonyával elkészítési módja:
A kínai kelt kettévágjuk, az egyik felét összevágjuk apróra,a másik felének a közepéból még vágunk ki kicsit, hogy a fasírozott beleférjen. A hozzávalókból elkészítjük a fasírozottat, hozzákeverjük az apróra vágott kínai kelt is, és az egész masszát beletöltjük a kivájt kelbe. Majd betakarjuk a bacon szeletekkel. Az egészet fóliába csomagoljuk, tepsibe rakjuk, amibe 3 dl vizet öntünk, kb 45- perc- 1 óra hosszat sütjük 190 fokon, majd a fóliát eltávolítjuk, és felső álláson addig sütjük, míg a szalonna megpirul a tetején (kb 5 perc). A burgonyapüréhez a krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, krumplinyomón átnyomjuk, tejjel lazítjuk és sóval ízesítük. A kész burgonyapürét 3 részre osztjuk, az egyik harmadot "üresen" hagyjuk, a másik kettőbe pedig belekeverjük az színezőanyagokat: a brokkolipürét, illetve a ketchup-öt.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2011. nov. 6. 01:27
A kínai keles fasírozott színes burgonyával elkészítési módja és hozzávalói.