Mexikói leves gombával, virslivel recept
A Mexikói leves gombával, virslivel hozzávalói:1 nagy vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1db zöldpaprika
1 db csípős paprika
2 db paradicsom
30 dkg gomba
1 konzerv kukorica
1 konzerv vörösbab
1 ü 20 dkg-os paradicsompüré
2-3 ek ketchup
2-2,5 l hús alaplé (kockából is lehet)
só
bors
zöldfűszerek ízlés szerint (petrezselyem, bazsalikom, koriander, zeller)
1 tk pirospaprika
1,5-2 ek cukor
2 dl tejszín
1 ek liszt vagy burgonyakeményítő
0,5 dl olaj
2 pár virsli
A Mexikói leves gombával, virslivel elkészítési módja:
Az olajon karamellizáljuk a cukrot, majd ebben pirítjuk rövid ideig a hagymát, rádobjuk a darabolt paprikákat és a paradicsomot. Puhulásig sütjük. Hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát. Fűszerezzük sóval, borssal, és ha elfőtte a levét rádobjuk a petrezselymet, majd megszórjuk pirospaprikával. Átforgatjuk, ráborítjuk a paradicsompürét, elkeverjük és felengedjük az alaplével. Ízesítjük a fűszerekkel és a ketchuppel. Főzzük kb. 10 percet és magasabbra állítjuk a hőt alatta. Beletesszük a kukoricát és a babot lé nélkül és jól átforraljuk. A tejszínnel és egy kevés vízzel elkeverjük a lisztet vagy a keményítőt és besűrítjük vele a levest. Megkóstoljuk, utánaízesítünk, ha szükséges. A végén beletesszük a karikára szelt virslit, ezzel már csak pár percig főzzük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2011. nov. 4. 20:02
A mexikói leves gombával, virslivel elkészítési módja és hozzávalói.