Májgaluska leves recept
50 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
200 kcal
1-2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 kis karalábé
1 kicsi zeller
1 db májkrém konzerv (sertés, marha vagy akár szárnyasmájkrém)
1 tojás
1 evőkanál búzadara
petrezselyem (ízlés szerint)
1 db tyúk- vagy erőleves kocka
A Májgaluska leves elkészítési módja:
A zöldségeket vékony karikára vagy kockára felvágom és kb. 1,5 l vízbe felteszem főni a leveskockával (ha van otthon alaplé, akkor abban) Közben elkészítem a májgaluskát: 1 db májkrém, 1 db tojás, egy kicsi bors, só, egy csipet szódabikarbóna, egy-másfél evőkanál búzadara (amennyi az állagához szükséges), petrezselyemzöld apróra vágva. Villával jól összedolgozom, s amíg a zöldségek puhulnak, pihentetem. Kb. 20 perc után teáskanállal a levesbe szaggatom, 5 perc forrás után lefedem a leves és állni hagyom kb. 10 percig. Tálaláskor friss apróra vágott petrezselyemre szedem rá a levest.
Lehet bele egy-két gerezd fokhagymát is tenni.
Fűszerezés ízlés szerint borssal, csili-paprikával.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Keszkenő, 2011. nov. 4. 09:45
A májgaluska leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.