Meggyzselés-túrókrémes kocka recept
60 perc
A Meggyzselés-túrókrémes kocka hozzávalói:
20×30 cm–es tepsihez:
A piskótához:
3 tojás
9 dkg cukor
7 dkg finomliszt
2 dkg cukrozatlan kakaópor
1 kk sütőpor
A piskóta lekenéséhez:
1 púpozott ek meggylekvár
A krémhez:
25 dkg tehéntúró
40 g vaníliás pudingpor
3 dl tej
3 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
A tetejére:
kb 30 dkg házi, magozott meggy vagy befőtt
A zseléhez:
50 g expressz tortazselé (piros)
A Meggyzselés-túrókrémes kocka elkészítési módja:
A piskóta: A tojásokat a cukorral habosra keverjük 10 perc alatt robotgéppel, majd hozzákeverjük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. A tepsit sütőpapírral béleljük és a tésztát beleöntjük, majd elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. A papírt lehúzzuk róla és a lekvárral megkenjük a forró tésztát, majd kihűtjük. A krém: A pudingot a cukrokkal, tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. Hozzákeverjük a túrót, a citrom héjat és jól kihabosítjuk. A tejszínt kemény habbá vejük és a pudingos krémmel összekeverjük. A kész krémet a kihűlt tésztára simítjuk, majd a etejét kirakjuk meggyszemekkel. A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük és a meggyre csorgatjuk. A süteményt pár órára hűtőbe tesszük, majd szeletelhetjük is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2018. ápr. 23. 09:27
A meggyzselés-túrókrémes kocka elkészítési módja és hozzávalói.