Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Meggyes Rotschild-piskóta recept

Meggyes Rotschild-piskóta recept

A Meggyes Rotschild-piskóta hozzávalói:
3 tojás
9 dkg cukor
9 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
20 dkg magozott meggy
15 dkg csokoládé
porcukor a szóráshoz


A Meggyes Rotschild-piskóta elkészítési módja:
A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliás cukrot, majd óvatosan belekeverjük a tojássárgáját. Végül a lisztet is beleszitáljuk, és óvatosan elegyítjük. Az így kapott masszát sima csöves nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral fedett tepsibe babapiskótákat nyomunk belőle. A tészta tetejére magozott meggyet nyomkodunk. Sütés előtt porcukrot szitálunk a tetejére, és 170 °C-os sütőben aranybarnára sütjük. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, és belemártjuk a kihűlt piskóták talpát. Sütőpapírra tesszük, és hűtőben dermesztjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes rotschild-piskóta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook