Meggyes Rotschild-piskóta recept
A Meggyes Rotschild-piskóta hozzávalói:3 tojás
9 dkg cukor
9 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
20 dkg magozott meggy
15 dkg csokoládé
porcukor a szóráshoz
A Meggyes Rotschild-piskóta elkészítési módja:
A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliás cukrot, majd óvatosan belekeverjük a tojássárgáját. Végül a lisztet is beleszitáljuk, és óvatosan elegyítjük. Az így kapott masszát sima csöves nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral fedett tepsibe babapiskótákat nyomunk belőle. A tészta tetejére magozott meggyet nyomkodunk. Sütés előtt porcukrot szitálunk a tetejére, és 170 °C-os sütőben aranybarnára sütjük. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, és belemártjuk a kihűlt piskóták talpát. Sütőpapírra tesszük, és hűtőben dermesztjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. ápr. 20. 06:27
A meggyes rotschild-piskóta elkészítési módja és hozzávalói.