Pillekönnyű, egyszerű almás-mákos süti, csokival a tetején recept


20 dkg étcsoki
15 dkg mák
15 dkg cukor
10 dkg liszt
2 db alma4 db tojás
3 evőkanál olaj
2.5 dl tejföl
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
A Pillekönnyű, egyszerű almás-mákos süti, csokival a tetején elkészítési módja:
Az almákat mosd meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, vagy vágd kis kockákra. A cukrot és a vaníliát keverd ki a tojásokkal, majd add hozzá a tejfölt. A lisztet vegyítsd a sóval, a sütőporral és a mákkal, majd több részletben forgasd a tojásos masszába. Végül keverd hozzá az almát. A tésztát egyengesd sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt. Végezz tűpróbát, szúrj a sütibe egy kést. Ha nem tapad hozzá massza, kiveheted, ellenkező esetben süsd még tovább. A mázhoz a darabokra tördelt étcsokoládét rakd egy fémtálba, add hozzá az étolajat, és gőzfürdő fölött, állandóan kevergetve olvaszd fel, majd kend gyorsan a süti tetejére. Várd meg, míg megdermed, és szeletelheted is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2018. ápr. 22. 07:50
A pillekönnyű, egyszerű almás-mákos süti, csokival a tetején elkészítési módja és hozzávalói.