Csokis-gesztenyés muffin recept
A Csokis-gesztenyés muffin hozzávalói:25 dkg gesztenyepüré
10 dkg liszt
10 dkg cukor
8 dkg vaj
8 dkg étcsoki
2 db tojás
2 evőkanál kakaó
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
rumaroma
A Csokis-gesztenyés muffin elkészítési módja:
A vajat keverjük habosra a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojásokkal, a rumaromával, majd addjuk hozzá a villával megnyomkodott gesztenyepürét és a tejet. Vegyítsük a lisztet, a kakaót, a sütőport, és kanalanként adagoljuk a gesztenyés masszához. Végül tegyük hozzá a kis darabokra vágott, jó minőségű étcsokit. Kanalazzuk a tésztát a papírral bélelt muffinformákba. Ne töltsük tele a mélyedéseket, mert a muffin sülés közben tovább nő. A 180 fokon előmelegített sütőben süssük 20 percig. Végezzünk tűpróbát, ha a tésztába szúrt tűre vagy késre nem tapad massza, kivehetjük. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. nov. 14. 23:55
A csokis-gesztenyés muffin elkészítési módja és hozzávalói.