Burgonyával rakott sertéstarja recept

1 kg tarja
70 dkg burgonya
15 dkg sajt
3 dl tejföl
3 evőkanál mustár
2 db tojássárgája
2 gerezd fokhagyma
só
bors
A Burgonyával rakott sertéstarja elkészítési módja:
A tarját szeletekre vágjuk és klopfoljuk ki. Sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint, majd kenjük meg mustárral. Lefedve pihentessük a hűtőben legalább egy órán keresztül. Közben a burgonyát héjában főzzük meg félig. Amikor kihűlt,meghámozzuk karikákra vágjuk. A tejfölt összekeverjük a tojássárgájával és a zúzott fokhagymával. Egy tűzálló tálat kenjünk ki kevés zsiradékkal, és rakjunk le egy réteg krumplit, arra tegyük a húst, és kenjünk rá kevés tojásos tejfölt, majd addig rétegezzük a hozzávalókat, amíg minden el nem fogy. A tetejére krumpli kerüljön, öntsük le a maradék tejföllel, és szórjuk meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük meg 30-40 perc alatt.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. nov. 11. 22:39
A burgonyával rakott sertéstarja elkészítési módja és hozzávalói.