Csokis rudacskák recept
5 perc
A Csokis rudacskák hozzávalói:
5 dkg mazsola
50 ml konyak (brandy)
25 dkg csokis keksz
6 dkg vaj
40 dkg étcsokoládé
2 dl főzőtejszín
A Csokis rudacskák elkészítési módja:
A mazsolát felfőzzük a brandyben. Amikor felszívódott az alkohol, levesszük a tűzről és félre tesszük. A kekszeket morzsává turmixoljuk egy robotgéppel, majd elkeverjük a mazsolával. Egy rúd sütőformát megtöltünk a morzsás masszával. A csokoládét feltörjük, és alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk, közben belekeverjük a tejszínt. A csokis öntettel leöntjük a rudacskákat. 2 órán keresztül a hűtőszekrényben tartjuk – akkor jó, amikor megkeményedik a csoki.
Egyéb formákat is hasznosíthatunk, ha nincsen rúd sütőformánk. Keksz vagy sushi formákat is ki lehet próbálni!
Remek snack teázás-kávézás mellé, akár egy ünnepi vacsora végén a desszert után is finom édesség a kávé mellé.
A morzsához adhatunk darált diót , mogyorót is – mazsola helyett egyéb szárított gyümölccsel is elkészíthetjük.
Ideális vendégváró édesség – sőt, remek ajándék is lehet pl karácsonyra.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2011. nov. 8. 22:14
A csokis rudacskák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.