Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokis rudacskák recept

Csokis rudacskák recept

Elkészítési idő 5 perc

A Csokis rudacskák hozzávalói:
5 dkg mazsola
50 ml konyak (brandy)
25 dkg csokis keksz
6 dkg vaj
40 dkg étcsokoládé
2 dl főzőtejszín


A Csokis rudacskák elkészítési módja:
A mazsolát felfőzzük a brandyben. Amikor felszívódott az alkohol, levesszük a tűzről és félre tesszük. A kekszeket morzsává turmixoljuk egy robotgéppel, majd elkeverjük a mazsolával. Egy rúd sütőformát megtöltünk a morzsás masszával. A csokoládét feltörjük, és alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk, közben belekeverjük a tejszínt. A csokis öntettel leöntjük a rudacskákat. 2 órán keresztül a hűtőszekrényben tartjuk – akkor jó, amikor megkeményedik a csoki.

Egyéb formákat is hasznosíthatunk, ha nincsen rúd sütőformánk. Keksz vagy sushi formákat is ki lehet próbálni!
Remek snack teázás-kávézás mellé, akár egy ünnepi vacsora végén a desszert után is finom édesség a kávé mellé.
A morzsához adhatunk darált diót , mogyorót is – mazsola helyett egyéb szárított gyümölccsel is elkészíthetjük.
Ideális vendégváró édesség – sőt, remek ajándék is lehet pl karácsonyra.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokis rudacskák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook