Csokoládés lepény, vagy kocka vagy torta recept
40 perc
500 kcal
3 gramm
5 gramm
6DB TOJÁS,15DKG LISZT,30DKG PORCUKOR 15DKG VAJ 15DKG ÉTCSOKOLÁDÉ 15DKG MAZSOLA
A Csokoládés lepény, vagy kocka vagy torta elkészítési módja:
A TOJÁSOKAT SZÉTVÁLASSZUK,A SÁRGÁJÁT A VAJ,ÉS PORCUKORRAL JÓL KIKEVERJÜK HABOSRA. HOZZÁSZÓRJUK A LISZTET,ÉS AZZAL IS KEVERJÜK SIMÁRA.A CSOKOLÁDÉT MEGOLVASSZUK KIS VÍZZEL,(KB3-4EVŐKANÉLNYI)MIKRÓBA,HOZZÁADJUK A TÖBBI ANYAGHOZ,ÉS A MAZSOLÁT FELFŐZZÜK.KÖZBEN A TOJÁS FEHÉRJÉT FELVERJÜK,ÉS BELEKEVERJÜK A TÖBBIHEZ.MAJD OLAJOZOTT TEPSIBE ŐNTJÜK.A MAZSOLÁT KINYOMJUK,BELISZTEZZÜK,ÉS RÁSZÓRJUK A TETEJÉRE.
ITT MINDENT KEVERNI KELL,EGYSZERŰ,ÉS FINOM,LASSÚ TŰZÖN SÜTJÜK KB15-20'IG.ÉN A TETEJÉRE OLVASZTOTT CSOKIT KENEK,ÉS TEJSZINNEL DÍSZÍTEM,AMIT ITTHON VEREK FEL.GYEREKEKNEK TORTÁNAK IS LEHET DÍSZÍTENI!JÓ ÉTVÁGYAT,ÉS BOLDOG PERCEKET A GYEREKEKNEK IS!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Arabella4, 2006. aug. 30. 05:32
A csokoládés lepény, vagy kocka vagy torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.