Szilvás kavart recept
A Szilvás kavart hozzávalói:35 dkg cukor
5 tojás
250 margarin vagy 2 dl étolaj
35 dkg sütőporos liszt
citrom és narancsreszelék
legalább 1/2 kg szilva
A Szilvás kavart elkészítési módja:
1. A gyümölcsöt megmossuk, megtisztítjuk, kimagozzuk. Kis kockákra vágjuk majd cukorral és fahéjjal egy tálban összekeverjük. Beleöntjük a cake forma kivajazott, lisztezett aljába. 2. A cukrot és a tojássárgákat habosra keverjük, hozzáadjuk a margarint vagy olajat, a reszeléket. Kemény habot verünk a tojások fehérjéből majd ezt is hozzáadjuk a masszához, majd ebbe óvatosan belekavarjuk a lisztet, annyit hogy sűrű de még folyós massza legyen. 3. Beleöntjük a formába, alsó rácson 180 fokon kisütjük, ahogyan a kéjkeket. Fokozatosan kihűtjük, majd tálra borítjuk.
A gyümölcsös kevert tésztáknak nem árt ha egy kiskanállal több sütőport teszünk bele a keletténél, ez segít abban hogy a tészta a gyümölcs súlyának ellenére jól felnőjjön.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9b5d4bd293, 2006. aug. 25. 18:40
A szilvás kavart elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.